< Åben menu

XTERRA Slettestrand 2018 byder på adrenalin, sved og store oplevelser


Lørdag d. 18. og søndag d. 19. august 2018 bliver Slettestrand et rent mekka for ekstremsportsudøvere. Selvom weekendens hovedattraktion er den rå XTERRA triathlon, byder Slettestrand på oplevelser for hele familien.

Tekst: Mie Møller Nielsen, Visit Jammerbugten

Ekstremsport har de seneste år oplevet en stigende popularitet hos danskerne, hvilket blandt andet skyldes DR’s underholdningsprogram ”Rigtige Mænd” i 2015. Siden de frygtløse håndværkere modvilligt kastede sig ud i en XTERRA, har flere og flere danskere prøvet kræfter med naturens rå strabadser. Derfor danner de smukke omgivelser i Slettestrand for andet år i træk rammen, når XTERRA Nordic i samarbejde med Jammerbugt Kommune, VisitJammerbugten og det lokale erhvervsliv afholder XTERRA Slettestrand. Det bliver en weekend med oplevelser for hele familien, som byder på alt fra ekstrem udholdenhed til hyggelige stunder.

Distancer for store og små – og firbenede

XTERRA er en variant af en triathlon og består af de tre discipliner svømning, cykling og løb. Forskellen fra en almindelig triathlon er, at en XTERRA er mere rå og udfordrende på grund af løbets placering midt i naturens mudrede og kuperede terræn. Slettestrand egner sig yderst godt til netop XTERRA, fordi Vesterhavets vilde bølger er rå og perfekte til de mange svømmetag, Svinkløv Klitplantages landskendte MTB-spor giver udfordringer i pedalerne og både skov og strand byder på en fed afslutning i løbeskoene. Løbet starter søndag d. 19. august kl. 10, og deltagerne skal alt i alt tilbagelægge 750 m svømning, 30 km på mountainbike og 10 km trailløb. Under løbet har tilskuerne mulighed for på cykel at komme med en guide rundt på ruten, så de kan heppe på deltagerne.

Allerede lørdag byder XTERRA Slettestrand på vilde udfordringer. Dagen indledes med en flok seje børn, der vil presse sig selv til det yderste i forbindelse med Kids Duathlon. Her udfordrer børn mellem 7 og 15 år sig selv med 1 km trailløb, 7 km cykling og 1 km trailløb. Efter de voksne har heppet de mindste igennem strabadserne, kan de selv tage en udfordring op, når XTERRA Slettestrand Duathlon afholdes. Her er disciplinerne 5 km trailløb, 30 km på mountainbike og 5 km trailløb.

Endelig er der spændende udfordringer for mennesket og dets bedste ven, når HPM Dirty Paws er vært for et unikt hundeløb, der er det eneste af sin slags i Danmark. Ruten er 5 km lang og strækker sig gennem Slettestrands smukke natur. Det er uden betydning, om deltagerne går, lunter eller løber – formålet er blot at have nogle sjove og sunde oplevelser i naturen sammen med andre hundeelskere. Samtidig støtter man et godt formål, da en tredjedel af startgebyret går til BROEN Danmark, der hjælper udsatte børn og unge.

Underholdning for hele familien

For arrangørerne bag XTERRA Slettestrand er det også vigtigt, at publikum får en oplevelse ud over det sædvanlige. Derfor er der på Stævnepladsen mange aktiviteter for store og små: Kunst- og råvaremarked i et stort markedstelt, forskellige outdoor-aktiviteter som bueskydning, o-løb og klatring samt rideture i området omkring Slettestrand. Dette er blot et udvalg af de spændende aktiviteter, som XTERRA Slettestrand 2018 byder på, så tag familien under armen til en weekend med masser af underholdning.

Som de fleste andre udendørsarrangementer afhænger XTERRA Slettestrand 2018 af vejret. Arrangørerne er derfor nødt til at tage forbehold for, at enkelte aktiviteter, af sikkerhedsmæssige årsager, kan aflyses.

Vil du vide mere om XTERRA Slettestrand, kan du følge med på Facebooksiden XTERRA Nordic.

Se det fulde program for weekenden her!

Tilmeld dig her!

Se vores gode tilbud på overnatning her!

For yderligere information kontakt venligst

Stævneleder, Running26: Simon Jørn Hansen. hansen@running26.dk, 30 26 60 42
Eventkoordinator, VisitJammerbugten: Jette Haugaard Grønhøj, jhg@jammerbugt.dk, 72 57 89 72