< Åben menu

Mountainbike Instruktørkursus

Vi har mange års erfaring med at uddanne mountainbike-instruktører for cykleklubber, foreninger, skoler, kommunale væresteder og private. Senest har vi været med til at udvikle den første officielle certificering af MTB instruktører i Danmark under den europæiske certificering, EO-MTBing og vi er nu klar til at tilbyde kurser i samarbejde med Danmarks Cykle union og DGI. Vi tilbyder fortsat instruktørkurser, hvor du ikke certificeres, men stadig får masser af god viden og redskaber med hjem.

EO-MTBing Danmark

Dansk Cykle Union og DGI tilbyder via Flow Teknik og MTB Slettestrand et uddannelsesforløb i flere etaper målrettet specifikke funktionsområder. Uddannelsesforløbet bygger på den internationale EO-MTBing guide- og instruktøruddannelse, hvorfor deltagerne efter undervisning på alle tre niveauer kan vælge at gå til eksamen i EO-MTBing-regi og dermed få mulighed for at opnå den internationalt højeste instruktør- og guideuddannelse. Den giver blandt andet mulighed for at arbejde som instruktør og guide i en lang række europæiske lande.

Totalt indeholder uddannelsen 360 timers undervisning og 200 timers praktik.

Uddannelsen omfatter nedenstående emner. Stort set alle emner belyses på alle tre niveauer, men i forskelligt omfang.

 1. Safety management and risk assessment
 2. Mechanics
 3. Orientation and navigation
 4. Tour / Route planning / logistics
 5. Tour / Route leading techniques
 6. Advanced teaching knowledge (theory and practice)
 7. Interpersonal Leadership Skills
 8. Wellbeing + Physiology
 9. Knowledge about Environment/Culture
 10. Legal Issues
 11. Business skills
 12. Riding Performance

FAQ

 • Kan der deltages på E-MTB? Ja, det kan der godt. De køretekniske krav, nødvendig udholdenhed er de samme som for deltagere uden E-MTB.
 • Kan der gives merit, hvis man har en anden MTB-instruktøruddannelse i forvejen? Nej, det kan der ikke. Der har i DK ikke før været en certificeret instruktør-/guideuddannelse med afsluttende eksamen og internationalt er EO-MTBing den første uddannelse med opbakning fra så mange organisationer i et større antal lande. Selv meget erfarne undervisere vil få nyttig viden med hjem fra D-MTBing 1 osv.
 • Hvilken type MTB kan jeg deltage på? Du kan deltage på alt fra XC-cykel til enduro-cykel. Bare du kan holde til at køre på den hele dagen og kan mønstre de køretekniske krav. På EO-MTBing-niveau er de køretekniske krav af en karakter, hvor de fleste vil have det bedst på en trail bike. Fx vil en fuldblods enduro-cykel kan være fin i speedtests, men en drøj maskine under slow speed test og evt. på lange dage med meget opad.
 • Har jeg som træner for XC-konkurrenceryttere brug for denne uddannelse? Uddannelsen vil klæde dig bedre på til at lave god og sikker undervisning. Rejser du til udlandet med rytterne klæder uddannelsen dig godt på, så du kan støtte rytterne optimalt i ukendt miljø. Kombinerer du uddannelsen med mere en mere dybdegående uddannelse i træningsfysiologien har du den optimale pakke som elitetræner.

-> Niveau 1: D-MTBing 1

-> Niveau 2: D-MTBing 2

-> Niveau 3: EO-MTBing

Instruktørkursus – uden certificering

– eller supplerende kurser for instruktører

Feriecenter Slettestrand tilbyder som hidtil stadig kurser for instruktører. Disse giver ikke et instruktørbevis, men de kan være med til at klæde dig bedre på i forhold til et konkret emne. Mange klubber har benyttet sig af dette som et tilbagevendende tilbud til klubbens instruktører.

Kurserne planlægges med udgangspunkt i en dialog omkring instruktørernes behov. Eksempelvis har vi undervist i:

 • Undervisning af skoleelever.
 • Træning af XC-ryttere
 • Øget sikkerhed under klubtræning
 • Undervisning i konkrete emner som:
  • Sving
  • Hop
  • Dynamisk grundposition
  • Undervisningsstile på mountainbike
  • Formidling af dropteknikker
  • Strukturering af klubbens tilbud
  • Linjevalg og sporanalyse
  • Trail- og endurospecifik klubtræning

Generelt afholder vi disse kurser i forbindelse med overnatning, så der både er tid til undervisning, god cykling på sporene og social hygge.

Pris pr. kursusdøgn ved minimum 6 personer: 1895 kr. inklusiv ophold og forplejning.

Alternativt kan vi lave kortere kurser som vores MTB-kurser på 2,5 timer. De henvender sig hovedsageligt til få kursister, som skal have friske input til deres egen virke som instruktører. Se priser for vores 2,5 timers kurser her.

Se vores planlagte events her.

Book et instruktørkursus

Send os en mail