< Åben menu

Anders Kronborg

Anders er yngste mand i Kronborg-flokken. Han har kørt MTB i mange år - både XC, maraton, Xterra og enduro i ind- og udland. Anders har en bachelor i idræt og er certificeret D-MTBing instruktør.

Anders blev for alvor bidt af MTB da han fik sin Santa Cruz Tall Boy Lt i 2013. Glæden ved MTB er både når det går stærkt og den mere teknisk betonede del af sporten.

Udover MTB bruger Anders tid på mange andre former for bevægelse som gravel, trailløb, åbent vandssvømning, surf, SUP, ski, klatring, styrketræning, yoga, natural movement og, hvad han ellers kan komme i nærheden af. Anders’ store glæde for bevægelse, krop og træning har også medført at han i 2022 blev færdig med en Kandidat i Idræt ved Århus Universitet, men med et smut forbi universitetet i både Oslo og Aalborg undervejs. Derfor har Anders også en bred pallet af instruktør beviser og undervisningserfaring med sig i bagagen fra både universitet, men også ophold på Nordjyllands Idrætshøjskole (bl.a. klatring, kajak, kano, ski, spinning, fitness, MTB, SUP, svømning).

Anders har en del erfaring som underviser fra forskellige højskoler, herunder Egmont Højskolen, hvor han i flere år har været underviser på deres friluftsfag og været med til at planlægge og afvikle friluftsture for elever med forskellige funktionsnedsættelser. Derfor er det også en af Anders’ drømme at skabe mange flere oplevelser i naturen for alle mennesker – uanset funktionsniveau.

På mountainbiken har Anders været vidt omkring og deltaget i de fleste typer af løb, lige fra de klassiske XC løb til Enduro etapeløb i udlandet. Derudover har Anders i nogle år dyrket off road triatlhon og bl.a. deltaget til VM på Hawaii i 2015. Af andre meritter kan der nævnes en håndfuld topplaceringer til nationale Xterra stævner, deltagelse i etape enduro løbet Trans Madeira i 2018 og 2022 samt nogle enkelte podiepladser til den Danske Trailcup og Down Hill cup.

Så hvis du ser en (hurtig) fyr med lyse krøller, flagrende ud af alle huller på hjelmen, iført en tætsiddende lycradragt uden ærmer – så er han okay.

Sponsorer

Santa Cruz Bicycles

Trimtex