< Åben menu

Esben Kronborg

Esben H. Kronborg har kørt MTB i 25 år og er den primære ildsjæl bag de efterhånden mange fede kilometer spor i Slettestrand og Kollerup. Derudover har han udviklet tankerne og tilgangen bag de mange teknikkurser og instruktørkurser, som afholdes i Slettestrand. Vi kalder selv Esben for vores - ja måske hele Danmarks - "Mr. Mountainbike". Esben er certificeret EO-instruktør.

Før Esben blev ansat som aktivitetsleder på Feriecenter Slettestrand etablerede han i samarbejde med Naturstyrelsen Thy MTB-sporene i Svinkløv Plantage, et af de 10 Spir. Esben har desuden været konsulent på mange sporprojekter rundt om i landet og derigennem delt ud af sine erfaringer mht. etablering af permanente MTB-ruter og træningsområder. For Esben er et spor ikke bare et spor, men en hel videnskab og noget han studerer og konstant forbedrer sin viden indefor. Det er ikke unormalt, at Esben en sen aften lige må ud og rette noget til på et spor med clinometeret og tørvehakken i rygsækken.

Siden 2009 har Esben udviklet sin egen tilgang til det at undervise i MTB og gennem de daglige teknikkurser og mange instruktørkurser for Dansk Cykle Union, DGI, klubber m.fl. har disse metoder spredt sig ud over hele landet. Tilgangen til undervisningen udvikles til stadighed og omfatter efterhånden tilbud til de fleste discipliner inden for MTB.

Esben har kørt mountainbike på både eliteplan, deltaget i adventure races og kørt ekstreme eventyr. De senere år har særligt de meget ekstreme udfordringer motiveret og Esben har som den eneste kørt det ekstreme Off Road Finnmark 700 solo. I 2013 vandt han desuden løbet sammen med Erik Skovgaard Knudsen, hvilket blandt andet resulterede i en kåring som årets mountainbiker sammen med Erik.

Appetitten på tekniske og ekstreme udfordringer har også ført til en deltagelse i et af verdens mest tekniske løb, enduroløbet Mavic Trans Provence, hvor han i 2014 blev samlet nr. 19, hvilket er udmærket, når man kommer fra flade Danmark og ikke før har prøvet kræfter med denne disciplin. Det er nok ikke sidste gang, vi ser ham til disse løb.

Esben har både som tidligere formand for Cycling Nord og senere som aktivitetsleder på Feriecenter Slettestrand været en drivkraft bag flere store løb som danmarksmesterskaber, et nordisk mesterskab, flere UCI-løb og et stort antal motionsløb.

Esben er gift med medejer af Feriecenter Slettestrand, Kirsten H. Kronborg og far til tre fantastiske drenge, hvoraf de to største allerede er bidt af både sporbyggerkunsten og MTB’en!

Sponsorer

Santa Cruz Bicycles

Trimtex