< Åben menu

Esben Kronborg

Esben H. Kronborg har kørt MTB siden 1990 og er den primære ildsjæl bag de efterhånden mange fede kilometer spor i Slettestrand og Kollerup. Derudover har han udviklet tankerne og tilgangen bag de mange teknikkurser og instruktørkurser, som afholdes i Slettestrand. Vi kalder selv Esben for vores - ja måske hele Danmarks - "Mr. Mountainbike". Esben er certificeret EO-instruktør og certificeret uddanner af andre instruktører.

Esben har undervist på fuld tid i MTB siden 2009. Han er uddannet EO-MTBing instruktør og guide samt certificeret underviser af andre instruktører. EO-MTBing er en omfattende, international uddannese inden for instruktion og guidning i mountainbike. Tilgangen til undervisningen og guidning udvikles til stadighed i takt med sportens udvikling og omfatter efterhånden tilbud til de fleste discipliner inden for MTB. Esben er desuden uddannet folkeskolelærer og underviser i forsvaret.
Esben har gennem flere år været den primære skribent og udvikler af den danske, nedskalerede udgave af EO-MTBing: D-MTBing1 og D-MTBing2, der fra 2021 tilbydes af DGI.

Esben har kørt mountainbike på både eliteplan, deltaget i adventure races og kørt ekstreme eventyr. Siden 2009 har særligt de meget ekstreme udfordringer motiveret og Esben har som den eneste kørt det ekstreme Off Road Finnmark 700 solo (2009). I 2013 vandt han desuden løbet sammen med Erik Skovgaard Knudsen, hvilket blandt andet resulterede i en kåring som årets mountainbiker sammen med Erik. Siden 2014 har fokus ligget på de mere krævende enduroløb som Trans Provence, Trans Madeira og Stone King Rally, hvor man dyster på ukendte spor nedad med dagsetaper i en uges tid. Det kræver en meget alsidig forberedelse og matcher godt den træning, der skal til for at holde sig kørende i mange år som MTB-instruktør og -guide.

Esben har mange år i bagagen som ildsjæl inden for MTB. Før Esben blev ansat som aktivitetsleder på Feriecenter Slettestrand etablerede han i samarbejde med Naturstyrelsen Thy MTB-sporene i Svinkløv Plantage og senere sporet i Kollerup Plantage. Esben har desuden været konsulent på mange sporprojekter rundt om i landet og derigennem delt ud af sine erfaringer mht. etablering af permanente MTB-ruter og træningsområder. For Esben er et spor ikke bare et spor, men en hel videnskab og noget han studerer og konstant forbedrer sin viden indenfor. Det er ikke unormalt, at Esben en sen aften lige må ud og rette noget til på et spor med clinometeret og tørvehakken i rygsækken.
Esben er desuden en af initiativtagerne og personerne bag de markeringer, OnTrail, der bruges på sporene overalt i landet. Ligeledes har Esben også haft en finger med i spillet i forbindelse med de første sporbyggerkonferencer.

Før MTB-kurserne blev til en levevej for Esben, var han i mange år formand for Mountain Bike Klub Aalborg/ Cycling Nord – nu Aalborg MTB Klub. I det regi har Esben stået i spidsen for afholdelse af flere danmarksmesterskaber, UCI-løb, liga-løb. I regi af Feriecenter Slettestrand har Esben desuden været med til at afholde flere afdelinger af den danske Trail Cup, ekstreme langdistanceløb, etapeløb mm.

Esben er gift med medejer af Feriecenter Slettestrand, Kirsten H. Kronborg og sammen har de fem fantastiske børn. De ses regelmæssigt på sporet i gang med forbedringer og udbedringer.

Sponsorer

BikeGorilla.dk
Trail Surfers