< Åben menu

Kursus i fysisk- og teknisktræning for mountainbikere – kursus 1

Lørdag d. 13. maj 2023

På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan fysisk træning kan give dig større glæde på cyklen og mere overskud til at tackle de udfordringer du møder i skoven. På kursus 1 ønsker vi bl.a. at klæde dig på til at kunne udøve din yndlingssport uden smerter eller fysiske begrænsninger. Formålet med kurset er dermed at lære dig, hvordan du kan blive en både gladere og dygtigere mountainbiker, uden at cykle, men med fysisk træning målrettet mountainbikere.

Fysisk- og teknisk træningskursus for mountainbikere i Slettestrand | Foto: Krisian Skjødt

Mountainbiking er en udfordrende sport og de fleste af os vil opleve at vores fysisk sætter en begrænsning for, hvor meget eller hvordan vi kan udøve den sport vi holder af. Det kan både være, hvor længe vi kan holde til at cykle eller hvorvidt vi er i stand til at give os i kast med forskellige teknikker, som fx drop, hop eller sving. Med dette kursus forsøger vi at lave om på det!

Kurset indeholder både et teoretisk oplæg, teknisk træning på mountainbike og fysisk træning – uden mountainbike – men i skoven, med elastikker og kropsvægt.

Teoretisk oplæg

Kurset starter med et oplæg om fysisk træning generelt, men også specifikt for mountainbikere. Under oplægget vil du bl.a. lære noget om, hvordan dine muskler fungerer og, hvad du kan træne, hvis du gerne vil blive bedre på mountainbiken. Derudover kigger vi på nogle af de fysiske udfordringer og smerter som rigtig mange mountainbikere døjer med, bl.a. lænd, nakke og skulder og, hvordan fysisk træning kan være én løsning på nogle af disse udfordringer.

Teknisk træning

Efter oplægget skal vi på cyklen og nørde teknik! På kursus 1 fokuserer vi primært på grundposition og balance, sving og fartregulering – men naturligvis med udgangspunkt i at deltagerne kan præge programmet. Vores udgangspunkt er at komme gamle vaner til livs og udvide dine bevægelsesmuligheder, så du også kan kaste dig over mere avancerede teknikker. Samtidigt dykker vi ned i nogle af de typiske fejl, der for manges vedkommende kan føre til smerter i bl.a. lænd, nakke og skulder. Derudover kommer vi naturligvis omkring god teknik og du kan se frem til masser af individuel feedback.

Fysisk træning

Sidste punkt på programmet er en omgang træning i den fri natur – hvis vejret tillader det. Den fysiske træning tager udgangspunkt i øvelser med kropsvægt og elastikker, så den passer til dig, der foretrækker tid i naturen over fitnesscenteret. Under træningen bliver du introduceret til en række øvelser der, efter vores mening, er perfekte til at styrke en mountainbike krop. Udover undervisning og ny viden bliver du desuden udstyret med et træningsprogram, der er lige til at gå i gang med!

Kurset er inklusive:

 • 6 timers undervisning og træning, bestående af:
  • Oplæg om fysisk træning for mountainbikere
  • MTB tekniktræning på sporet med individuel feedback og videoanalyse
  • Træningsprogram med gennemgang af øvelserne og personlig tilpasning.
  • Viden og motivation til at arbejde videre med din træning efter kurset.
 • Lækker og energigivende forplejning baseret på sæsonens bedste lokale råvarer.
 • Adgang til Havbadehuset med varmtvandsbassin og sauna

Hvem kan være med?

Alle der regelmæssig cykler en tur i skoven kan være med og få gavn af kurset – også dig, der er relativ nybegynder til MTB.

Har du spørgsmål om, hvorvidt kurset er relevant for dig, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på mail@slettestrand.dk eller tlf. 9821 7044.

Mød dine trænere

Kurset afvikles af Anders Kronborg og Mattias Malchau, der sammen har læst en kandidat i Idræt ved Århus universitet. Anders er uddannet mtb-instruktør og har i flere år undervist i Slettestrand. Mattias arbejder til dagligt med elitesport og fysisk træner. I kurset kombineres Anders’ viden om teknisk træning med Mattias’ viden om fysisk træning.

Pris

DKK 940,- pr. person + tilmeldingsgebyr (5 kr. + 5 % af billetprisen)

Prisen er inkl. 6 timers undervisning/træning, frokost, eftermiddagskaffe og kage, 3-retters aftensmenu på buffet, adgang til varmtvandsbassin og træningselastikker.

Psst… Er du boende gæst på Feriecenter Slettestrand den weekend og ønsker at deltage i kurset, så kontakt os på mail@slettestrand.dk. inden du tilmelder dig – så giver vi lidt ekstra rabat på kurset!

Træningskursus inkl. overnatning

Fra 1.880,- pr. person* + tilmeldingsgebyr (5 kr. + 5 % af billetprisen) for det ovenstående kursus inkl. to overnatninger fredag-søndag på Feriecenter Slettestrand, helpension fra aftensmad fredag til og med morgenmada søndag, linnedpakke, forudbetalt el-forbrug og slut-rengøring.

* Prisen er forudsat at man bor min. 3 pers. i en lejlighed (med to eller tre soverum). Ønsker du eget værelse eller er I to personer og ønsker egen lejlighed er der et tillæg på 225,-/person.

Har du behov for en mere fleksibel overnatningsløsning, f.eks. hvis familien også skal med til Slettestrand men ikke deltager i kurset? Så kontakt os på tlf. 9821 7044 eller mail@slettestrand.dk for et tilbud!

Har du et gavekort til Feriecenter Slettestrand?

Du kan sagtens bruge dit gavekort til online tilmelding af et eller flere events. Inden du tilmelder dig, skal vi bede dig kontakte os på mail@slettestrand.dk med dit gavekort ID – så sender vi dig instruktioner om, hvordan du anvender dit gavekort!

>> Tilmeld dig her!

 

Alt det praktiske

Program

 • 10.00-12.00: Velkomst og oplæg om fysisk og teknisk træning for mountainbikere
 • 12.00-13.00: Frokostpause
 • 13.00-15.30: Praktisk undervisning på mountainbiken
 • 15.30-16.30: Pause med kaffe/kage og evt. varmtvandsbassin
 • 16.30-18.30: Fysisk træning med gennemgang af øvelser, træningsprogram og individuel træningsplanlægning
 • 19.00: Aftensmad og afrunding

Huskeliste

Husk at medbringe tøj mm. til både træning (indendørs/udendørs), mountainbikekørsel og en tur i varmtvandsbassin.

Afbestillingsbetingelser

Tilmelding til kurser/aktiviteter er bindende – ved afbestilling gælder følgende:

 • Sker afbestilling mellem 30 og 2 dage før starttid betales 50% af prisen.
 • Sker afbestilling mindre end 48 timer før starttid betales det fulde beløb.

Afbestilling af ophold/overnatning: 

 • Sker afbestilling mere end 30 dage før ankomstdato betales DKK 300 pr. lejlighed i gebyr.
 • Sker afbestilling mellem 30 og 2 dage før ankomstdato betales 50% af opholdets fulde pris.
 • Sker afbestilling mindre end 48 timer før ankomstdato betales opholdets fulde pris.

Kursus i fysisk- og teknisktræning for mountainbikere

Tilmeld dig her!