< Åben menu

Explore Slettestrand

20.-22. august 2021

I august kan du igen opleve Explore Slettestrand! Bag løbet står den lokale idrætsforening Hjortdal ungdoms- og idrætsforening samt Destination Svinkløv-Slettestrand-Thorupstrand.

Det bliver vildt, stort, udfordrende og fantastisk og det hele foregår i den fantastiske natur i Slettestrand, Svinkløv og Kollerup.

Explore Slettestrand er ikke bare et løb, som skal gennemføres så hurtigt som muligt. Det er et løb, hvor du naturligt vil sænke farten og nyde den storslåede og vilde Nordjyske natur.

Udover at vi som vanlig har trailløb og udfordrende mountainbikeløb, har vi også i år to nye spændende Gravel distancer på hhv. 60 og 120 km


TILMELD DIG HER!

Særlige retningslinjer grundet Covid-19

Det er nok ikke gået din næse forbi at der gælder særlige retningslinjer og regler i denne tid. Det gør vi vores ypperste for at leve op til. Derfor følger vi de gældende retningslinjer og sørger for at afvikle et sikkert og forsvarligt event ligesom i 2020. Op mod eventet vil vi oplyse jer om de præcise retningslinjer for løbet. Bemærk at, der kan komme ændringer i programmet sfa. strammede restriktioner. 

Løbsinfo

Distancer fredag

Trailløb 7 km
Trailløb 14 km (2 x 7 km ruten)
Trailløb 21 km (3 x 7 km ruten)

Program fredag
Explore Slettestrand 2021 starter fredag aften med trailløb og hygge.

Fra kl. 15.30: Mulighed for at afhente startnummer i målområdet.
Kl. 17.30: Start for distancer 7 – 14 og 21 km.

Ruten fredag
Ruten bliver en omgang på 7 km, der kan tilbagelægges 1,2 eller 3 gange. Ruten er teknisk udfordrende med gode højdemeter og stejle bakker. Undervejs vil du løbe i klitter, på strand, over åer, gennem tæt krat, stejle bakker op og ned og selvfølgelig sjove flow stykker, hvor fødderne finder vej helt af sig selv.
Det vil være depot undervejs, og mad i målområdet.

Distancer lørdag
MTB Adventure 45 km
MTB Ultra Explore 90 km (2 x 45 km ruten)
MTB Challenge Explore 90 km + 21 km trailløb (trailløb afholdes fredag)

Gravel Adventure Explore 60 km
Gravel Ultra Explore 120 km
Gravel Challenge Explore 120 km Gravel + 21 km trailløb (trailløb afholdes fredag)

Program lørdag
I år har vi følgende distancer til om lørdagen: MTB Adventure på 45  km og en længere distance MTB Ultra på 90 km. Som noget nyt to Gravel distancer på henholdsvis 60 km og 120 km.

Kl. 8.30-11.00: Afhentning af startnummer i målområde for alle klasser.
Kl. 9.40: Race-briefing i målområdet for MTB Adventure og MTB Challenge.
Kl. 10.00: Start på MTB Ultra og MTB Challenge.
Kl. 10.10: Race-briefing ved målområdet for MTB Adventure.
Kl. 10.30: Start på MTB Adventure.
Kl. 10.40: Race-briefing ved målområdet for Gravel Adventure, Gravel Ultra og Gravel Challenge.
Kl. 11.00: Start på Gravel Adventure, Gravel Ultra og Gravel Challenge.
Kl. 13.00: Start præmieoverrækkelse og fremad

Rute MTB Adventure 45 km
Ruten består at et loop på ca 45km. Det starter med et kort stykke på stranden, hvorefter du rammer de markerede spor i Svinkløv og Kollerup plantage, primært singletrack. Derudover skal der køres nogle stræk på grusvej, naturlige stier, strand og asfalt. Sværhedsgraden vil primære veksle mellem grøn og blå men med flere sektioner af rød sværhedsgrad. Der vil være et velassorteret depot ca halvvejs samt dejligt mad i finish området.

Rute MTB Ultra 90 km
Hvis du vælger at køre MTB Ultra får du fornøjelsen af MTB adventure ruten på 45 km hele to gange.

MTB Challenge Trailløb 21 km + MTB 90 km
Er du  frisk på at løbe 21km trailløb fredag aften og så lige tage 90 km MTB løb lørdag, så er MTB Challenge lige noget for dig.

Se rutebeskrivelser for hhv. trailløb og mountainbike længere oppe.

Depoter MTB
På 45 km vil der være depot efter ca halvvejs
På 90 km vil der være depot efter ca 30 km, 45 km og 75 km

Gravel Adventure
For første gang præsentere vi Gravel løb under Explore Slettestrand. I Adventure klassen lægger vi ud med et flot 60 km gravel løb igennem bl.a. den kommende Naturnationalpark Tranum. Derudover går ruten gennem den fantastisk flotte Fosdal plantage og dele af området omkring Svinkløv plantage. Ruten er et stjerneløb med to sløjfer, hvor man runder målområdet én gang undervejs som depot. Underlaget er primært grusveje, enkelte steder skovveje og lidt asfalt imellem. Ruten gennemføres som et GPS løb, hvor den enkelte deltager selv skal overholde gældende færdselsregler, dvs. der er ikke trafikposter udsat.

Gravel Ultra og Challenge
I Ultra og Challenge klassen på 120 km, går ruten sammen med Adventure de første 60 km. Herefter byder ruten på endnu 60 km fantastisk Gravel race. Ruten vil byde på mere af Svinkløv plantage, Kollerup plantage samt Vester Torup Plantage. Som på Adventure ruten, køres de sidste 60 km som stjerneløb, hvor målområdet er depot. Ultra er et rent Gravel 120 km race, hvor Challenge kombinerer de 120 km gravel med fredagens 21 km trailløb. Underlaget er primært grusveje, enkelte steder skovveje og lidt asfalt imellem. Ruten gennemføres som et GPS løb, hvor den enkelte deltager selv skal overholde gældende færdselsregler, dvs. der er ikke trafik poster udsat.

Distancer søndag

Søndag står den på duathlon for børn og unge!

5-8 år: 1 km trailløb – 4 km MTB – 1 km trailløb.
9-11 år: 2 km trailløb – 7 km MTB – 2 km trailløb.
12-14 år: 3 km trailløb – 10 km MTB – 3 km trailløb

Program søndag

Kl. 9.00-9.50: Afhentning af startnummer ved målområdet.
Kl. 9.50: Race briefing.
Kl. 10.00: Start af alle klasser fra målområdet.
Kl. 11.30: Finisher-bespisning og overrækkelse af præmier til alle.
Kl. 13.00: Målområdet lukker, og vi takker af for i år.

Ruter
Løberuten består af en omgang på 1 km, der skal tilbagelægges 1,2 eller 3 gange, afhængig af alder. MTB-ruten kommer til at bestå at et transport stykke på ca 250 meter før man rammer den nye børnerunde i Slettestrand på 3 km, der skal tilbagelægges 1,2 eller 3 omgange afhængig af alder. Ruten bliver af blå sværhedsgrad og kommer primært til at bestå af singletrack.
Undervejs vil der være hjælpere, der guider børnene så de kommer rundt på ruten det antal gange, der passer til deres alder. De mindste må gerne medbringe en voksen rundt på ruten.

Depot
Der vil være depot ved start/mål området, samt på MTB-ruten – så vi skal nok sørge for at energiniveauet forbliver højt hele dagen.

Priser:

Trailløb 7, 14, 21 km 225,-
MTB Adventure 45 km 325,-
MTB Ultra 90 km 425,-
MTB Challenge 21 km + 90 km 475,-
Gravel Adventure 60 km 325,-
Gravel Ultra 120 km 425,-
Gravel Challenge 21 km + 120 km 475,-
Duathlon for børn og unge
– til og med 14 år
195,-

 

Inkluderet i alle starter:

  • Lokal finisher menu
  • Øl og sodavand
  • Kaffe og kage
  • Top fede ruter i flot og udfordrende natur
  • Unik finisher medalje
  • Billedmateriale for løbet
  • Velassorterede depoter undervejs på ruterne og i målområdet
  • Præmier til top-3 og lodtrækningspræmier – dog er der ved graveldistancerne  alene fede lodtrækningspræmier.
  • Mulighed for tilkøb af finisher T-shirt

Startsted
Slettestrandvej 162, 9690 Fjerritslev

Vi følger naturligvis de gældende bestemmelser og retningslinier for Covid-19 på det givne tidspunkt. 

OBS: vi opfordrer alle deltagere til at orientere sig i deltagermailen eller på eventets side for evt. ændringer.

TILMELD DIG HER!

Overnatning

Feriecenter Slettestrand tilbyder yderst Explore-venlig overnatning med alle faciliteter til grej og udøvere. Vi har cykelvask, cykelværksted, salg af reservedele, energi mm. Derudover varmtvandsbassin, sauna mm. Du må selvfølgelig tage cyklen med i lejligheden og du behøver ikke tænke på mad – det kan vi også klare for dig!

Vi anbefaler vores gode tilbud på MTB-ophold – alt inklusiv! Derudover har du mulighed for at placere frokosten på valgfrie dage (da du som deltager har finisher-måltid med i din start). Husk at oplyse, hvilke dage du ønsker frokost, når du booker!

Hvis du ønsker at leje en lejlighed og selv stå for maden, er det også en mulighed! Send os en mail og vi laver en god pris til dig!

Overnatninger2 personer i lejligheden3 eller flere personer i lejligheden
1 nat / 2 dage*965,-/voksen
495,-/barn
840,-/voksen
495,-/barn
2 nætter / 3 dage**1385,-/voksen
690,-/barn
1235,-/voksen
690,-/barn
3 nætter / 4 dage***1970,-/voksen
920,-/barn
1485,-/voksen
850,-/barn
Prisen er en personpris og defineres ud fra, hvor mange betalende personer, I bor i ferieboligen.
*På ankomstdag; dagens menu på buffet og ta`selv isbar, morgenbuffet på afrejsedag. Derudover 1 frokostbuffet på valgfri dag.
**På ankomstdag; dagens middag på buffet, mellemdag morgenbuffet, dagens middag på buffet og ta`selv isbar , morgenbuffet på afrejsedag. Derudover 1 frokostbuffet på valgfri dag.
***På ankomstdag; dagens middag på buffet, mellemdage morgenbuffet og dagens middag på buffet (sidste aften ta`selv isbar), morgenbuffet på afrejsedag. Derudover 2 x frokostbuffet på valgfrie dage.
Alle ophold er inklusiv en linnedpakke inkl. håndklæder, forudbetalt el-forbrug, slut-rengøring og fri adgang til faciliteterne. Der er ikke tillæg for handicapvenlige ferieboliger eller for havkig. Hunde er velkomne mod et tillæg på DKK 200,-.

Book ophold i forbindelse med Explore

Send os en mail